Nijmegen niet overtuigd van bed-bad-broodmotie

Foto: Publiek domein

Nijmegenaren zijn minder overtuigd van de bed-bad-broodopvang dan de gemeenteraad. Dat blijkt uit de poll die de afgelopen twee weken op Nijmegen.nieuws.qz0.nl heeft gestaan.

Op de vraag of Nijmegen bed, bad en brood moet blijven geven antwoordde 63 procent ‘Nee’, 34 procent ‘Ja’, en 3 procent had geen mening. In totaal is er 205 keer gestemd.

Aanpassingen

De gemeenteraad stemde bijna unaniem voor een motie om door te gaan met de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Alleen de VVD stemde tegen. De motie kwam een dag nadat Den Haag met het idee kwam om die opvang naar vijf gemeenten terug te dringen. Nijmegen gaf door middel van die motie duidelijk aan het daar niet mee eens te zijn.

Inmiddels is ook uit Den Haag gebleken dat de plannen aangepast kunnen worden.

Let op

Door een foutje in ons systeem konden mensen meerdere keren op de poll stemmen. Wij hebben gemerkt dat er zowel voor de Ja- als voor de Nee-kant hier misbruik van is gemaakt. Er werd bijvoorbeeld tussen 20.00 en 20.03 uur tien keer op Nee gestemd. Omdat dit voor beide kampen (zowel Ja als Nee) gebeurde, hebben wij toch besloten om met de poll door te gaan. Het foutje is inmiddels opgelost. Voor de volgende poll zal dit niet meer kunnen gebeuren.

Lees ook: