Waarom het benefietconcert voor De Notenhout mislukte

Foto: Google maps

De opkomst was laag voor het benefietconcert voor de slachtoffers van de brand in seniorenflat De Notenhout. De organisatie verklaart op Facebook wat er mis is gegaan.

“Het is spijtig dat een goed bedoeld initiatief sneuvelt. In de aanloop naar het Benefiet is natuurlijk nogal wat misgegaan. Ik reageer als voorzitter van de winkeliersvereniging omdat wij als winkeliers in de krant worden genoemd.”

Verdwenen

“De Heer Peters heeft mij benaderd om aan dit Benefiet een bijdrage te leveren. Aangezien ik dit niet alléén kan beslissen heb ik de Heer Peters aangegeven in de week ná dit gesprek te vragen wat de winkeliers zouden kunnen bijdragen. Aangezien wij de bewoners een warm hart toedragen hadden wij besloten een donatie vrij te maken, namens de winkeliers.”

“Helaas is de Heer Peters nooit meer op ons eerste gesprek teruggekomen en hebben wij nóóit meer iets gehoord. Wij zullen de donatie op een andere manier voor de bewoners inzetten.”

‘Niemand wist ervan’

“Daarnaast merk ik persoonlijk op dat de publiciteit vrijwel nul is geweest. Niemand wist er van. Geen enkele krant heeft iets gemeld. Uitnodigingen aan betrokken bewoners vielen de woensdag vóór Hemelvaart in hun tijdelijke brievenbus, een plek waar ze alleen vrijdag nog bij hadden gekund. Dat is jammer voor allen die hun oprechte inspanningen hebben geleverd.”