Voortvluchtig tweetal uit Duitsland komt naar Nijmegen

Foto: politie.nl

De politie Nijmegen is door Duitse collega’s ingeschakeld in verband met twee voortvluchtige verdachten, naar wie in het Duitse Goch een grote zoekactie gaande is.

Het gaat om de 27-jarige Sirat Ates die in een kliniek gedwongen werd behandeld voor een drugsverslaving en een nog onbekende vrouw die hem donderdag in Kleve onder dreiging van een vuurwapen bevrijdde.

Gewapend

Volgens de Duitse politie werd de 27-jarige door twee begeleiders van de kliniek in Bedburg Hau naar een dokter in Kleve gebracht. Daar werden ze opgewacht door de gewapende vrouw (Nadja Lohja) die onder dreiging van een vuurwapen eiste dat de boeien van de 27-jarige werden losgemaakt.

Gekaapte auto

Vervolgens kaapten de twee een passerende auto. De bestuurder moest uitstappen, waarna ze in volle vaart wegreden. De rit eindigde in Goch waar de twee een aanrijding kregen en te voet verder vluchtten. De politie heeft een gebied rond de plek van de aanrijding afgezet en kamt de omgeving uit. Daarbij wordt ook een helikopter ingezet.

Volgens een woordvoerder van de politie in Kleve hebben de Nederlandse collega’s onder meer de signalementen van de beide voortvluchtigen gekregen. Volgens haar is de kans miniem dat de twee de grens zijn overgestoken.

Een speciaal team van de Duitse politie heeft donderdagmiddag een woning in Goch bestormd. Het duo zou zich daar bevinden. Dit bleek echter niet zo te zijn.

Het is niet duidelijk waar de voortvluchtige man en vrouw zich nu bevinden.