Nog steeds geen spoor van Duitse Bonnie und Clyde

Foto: Ministerie van Binnenlandse Zaken

De Duitse politie is nog steeds op zoek naar de 27-jarige misdadiger die donderdag uit zijn kliniek nabij Kleve ontsnapte. Ook van de vrouw, die met een pistool dwong dat de man werd vrijgelaten, is nog geen spoor te bekennen.

Lees ook: Politie Nijmegen alert na Wild-Westontsnapping Kleve

De politie in Nijmegen is op de hoogte gesteld van de zaak. Het is mogelijk dat het tweetal richting Nederland is gevlucht, hoewel daar (nog) geen bewijzen voor zijn. In Duitsland zijn al verschillende huizen doorzocht, vooralsnog zonder resultaat.

Gewapend

Volgens de Duitse politie werd de 27-jarige Sirat Ates donderdagochtend door twee begeleiders van de kliniek in Bedburg Hau naar een dokter in Kleve gebracht. Daar werden ze opgewacht door een gewapende vrouw (Nadja Lohja) die onder dreiging van een vuurwapen eiste dat de boeien van de 27-jarige werden losgemaakt.

Gekaapte auto

Vervolgens kaapten de twee een passerende auto. De bestuurder moest uitstappen, waarna ze in volle vaart wegreden. De rit eindigde in Goch waar de twee een aanrijding kregen en te voet verder vluchtten. De politie heeft een gebied rond de plek van de aanrijding afgezet en kamt de omgeving uit. Daarbij wordt ook een helikopter ingezet.