Duits misdaadduo zou in Nederland zijn

Foto: Politie Kleve

Sirat A. en Nadja L., het Duitse stel dat de politie sinds afgelopen donderdag bezighoudt, zouden wellicht in Nederland zijn. Dat suggereert de Duitse krant Bild.

De politie is het misdaadduo nog niet op het spoor, maar omdat de gecrashte vluchtauto op vijf kilometer van de grens lag, zou er vanuit worden gegaan dat het stel richting Nederland is gegaan. Zowel Sirat A. als Nadja L. hebben geen kennissen en familie in de omgeving van Kleef. Daarom gaat de politie er niet vanuit dat ze een schuilplaats in de omgeving hebben gevonden.

Duidelijk is dat het slechts suggesties en geruchten blijven. Zo zou Sirat A. ook al in het Ruhrgebied zijn gesignaleerd, en Nadja L. in Aken.

Het is niet de eerste keer dat het stel samen op de vlucht is voor de politie. Op 21 augustus 2012 brak het tweetal in bij een 57-jarige in het Duitse Styrum. Dat weet Express.de. Met een pistool dwongen ze het slachtoffer in de badkamer te blijven, terwijl het duo het hele huis doorzocht naar sieraden en geld.

Zes dagen later beroofden ze samen met twee anderen een apotheek in Oberhausen. Kort hierna werd L. gearresteerd, maar A. wist te ontsnappen. In de maanden die volgden, overviel hij nog eens vier apotheken en zelfs een autodealer. In oktober 2012 werd hij opgepakt en tot zesenhalf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Door zijn drugsverslaving werd Ates na anderhalf jaar overgeplaatst van de gevangenis in het Ruhrgebied naar de LVR Clinic in Bedburg-Hau.

Lees ook: