Duitse voortvluchtige overvaller Sirat A. gearresteerd

Foto: Politie Kleve

De Duitse politie heeft Sirat A. gearresteerd. Dat meldt Bild. Nadja L., die hem twee weken geleden met behulp van een pistool in Kleef bevrijdde uit een psychiatrische inrichting, is nog altijd op de vlucht.

De gewelddadige manier waarop het stel van de politie vluchtte, zorgde voor veel ophef in de omgeving. Nadat L. onder dreiging van een pistool eiste dat de boeien van A. werden losgemaakt, kaapte het duo een passerende auto. Wat kilometers verderop crashte de auto, in de buurt van de Nederlandse grens. Daarom werd gedacht dat het stel wellicht richting Nijmegen zou komen.

A. werd echter gearresteerd in Oberhausen. Een woordvoerder van de politie Kleef: “Onze vermoedens dat hij in het Ruhrgebied was gebleven zijn bevestigd. Ates is zaterdagochtend gearresteerd om 1.20 uur in een appartement in Oberhausen. Hij verzette zich niet.”

3,w=985,c=0.bild

Foto: Klaus Felder, Bild

De 27-jarige zat ondergedoken bij kennissen. De politie had alle mogelijke vluchtadressen van A. gecontroleerd en kwam zo ook bij twee kennissen van hem in Oberhausen. Daar troffen ze de voortvluchtige aan. De vrienden van de overvaller werden twee uur later vrijgelaten.

Nadja L.

Naar Nadja L. wordt nog altijd gezocht. De politie vraagt om hulp. Iedereen die de jonge vrouw heeft gezien, wordt verzocht de politie in te schakelen. “We gaan ervan uit haar verblijfplaats binnenkort ook te ontdekken. We vragen L. om zichzelf aan te geven.”

Lees ook: