Vijf burgemeesters bij opening Walk of Wisdom

Foto: Walk of Wisdom

Vijf burgemeesters zullen de opening van de Walk of Wisdom bijwonen in de Stevenskerk van Nijmegen op zondag 21 juni om 12.30 u. Dit zijn: burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, burgemeester Carol van Eert van Beuningen, burgemeester Hans Verheijen van Wijchen, burgemeester Lex Roolvink van Grave en burgemeester Peter de Koning van Gennep.

De vijf burgemeesters zullen aan het eind van de ceremonie de inmiddels 60 pelgrims van de Walk of Wisdom het icoon van de route uitreiken: Pelgrim, ontworpen door de kunstenaars Huub en Adelheid Kortekaas. Ze worden daarbij geholpen door moskee bestuurslid en Pax bruggenbouwer Said Bouharrou, Daantje en Meijne Snoek (7 en 5 jaar) en een pelgrim naar Santiago de Compostella.

De opening is om 12.30u in de Stevenskerk. Voorafgaand is een lunch in de Hemel (11.00u). Toegang is vrij, maar opgeven is noodzakelijk. Dat kan via deze link.

Over de Walk of Wisdom

De Walk of Wisdom is een nieuwe pelgrimsroute die onafhankelijk is van een religie en draait om de wijsheid van het leven: de ervaring. Pelgrims lopen 136 kilometer met telefoon en internet zoveel als mogelijk uit – het moderne vasten – om na te denken over hun leven en plaats in het grotere geheel. Ze bepalen zelf het tempo en thema van hun tocht.

Na afloop krijgen pelgrims het recht een pagina in te sturen voor Seizoenen van het Leven, een hedendaags getijden- en pelgrimsboek. De eerste editie wordt gepresenteerd op 21 juni met bijdragen van onder meer Herman Wijffels, Jan Terlouw, Inez van Oord, Joke Hermsen en Tommy Wieringa.

Begin- en eindpunt van de route is Nijmegen.

walk_of_wisdom