Familie Mariska Peters wil oom horen spreken

Foto: Facebook Mariska Peters

De familie van Mariska Peters had gehoopt de oom te horen praten gisterochtend bij de pro-formazitting om de moord van de Nijmeegse. De 51-jarige moordverdachte, broer van Mariska’s vader, bleef echter in het Zwolse huis van bewaring.

Ze waren er wel een beetje op voorbereid, een pro-formazitting is slechts de aftrap van een proces, maar toch steekt het om de man die nota bene voorop liep in Mariska’s stille tocht en zelfs haar kist droeg, niet te hebben horen spreken.

Wat is er gebeurd?

“De details in deze zaak zullen vast en zeker verschrikkelijk zijn, maar de familie van Mariska wil per se weten wat er precies is gebeurd”, zegt Bas Pernot, die als raadsman de ouders bijstaat, aan De Gelderlander. “Op dit moment weten we nog steeds niet meer dan dat ze is gewurgd en in het bos van de Hatertse Vennen is gevonden. Dat steekt. Zeker omdat het om een oom gaat.”

De zitting duurde woensdag amper 10 minuten. Vanachter het glas in de rechtszaal volgen zo’n 20 familieleden en vrienden van de 21-jarige Mariska Peters de eerste zitting van het moordproces. Omdat nog niet alle resultaten van het forensisch onderzoek binnen zijn, is de zitting aangehouden tot 26 augustus.

Lees ook: Reconstructie zaak Mariska Peters