Acht basisscholieren naar VERS finale

Acht basisscholieren uit Nijmegen zijn doorgedrongen tot de VERS finale voor kinderen. De kinderen mogen hun kunsten voordragen op 27 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Het gaat om Noa en Elisabeth (basisschool het Octaaf), Iris en Max (basisschool SamSam), Tjerk en Lisa (Sint Jacobusschool) en Tijn en Evy (basisschool De Hoeven) uit Nijmegen en omgeving.

Programma

De kinderen dragen hun gedicht voor tijdens een gevarieerde literaire show. Zo speelt pianist Polo de Haas tijdens de voordrachten van de kinderen, is er een optreden van slagwerkgroep Conservatorium van Amsterdam, brengt VSB Po√ęzieprijsgenomineerde Peter Verhelst zijn po√ęzie ten tonele en is er poppentheater door Marlyn Coetsier. Chiel te Bokkel live op de gedichten. Dieuwertje Blok presenteert het programma.

Er zijn vier prijzen te winnen. De 1e, 2e en 3e prijs voor het beste gedicht en een prijs voor de beste voordracht. De gerenommeerde jury bestaat uit Peter Verhelst, Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van de CPNB, Laurens Hoevenaren, winnaar van de Turingprijs 2015 en Joy Wielkens, zangeres en actrice.