Apple Store komt wellicht naar Nijmegen

Foto: Jochen Jansen

Er komt dit jaar nog een vierde Apple Store in Nederland. Nijmegen wordt genoemd als mogelijke locatie. Dat vertelt een bron uit de vastgoed­sector aan de redactie van webblog One More Thing.

Apple zou vorige week de knoop hebben doorgehakt om haar vierde winkel in Nederland buiten de Randstad te openen. Momenteel zijn er al winkels in Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Volgens de bron zijn dit keer Arnhem, Nijmegen, Utrecht en Amersfoort concreet in beeld. Op dit moment zouden adviseurs in kaart brengen welke stad het meest aantrekkelijk is.

Vacatures

Opvallend is dat enkele dagen geleden een grote hoeveelheid vacatures op de Apple-website zijn geplaatst. Daarbij wordt gezocht naar nieuwe Store Managers en 14 andere functies die samen goed zijn voor de complete staff van een winkel. Locatie? ‘Diverse’.

vacatures-mei-2015

Deze twee aanwijzingen doen sterk vermoeden dat er een vierde Apple Store in de maak is. Het duurt waarschijnlijk nog even voordat meer duidelijk wordt. Apple begint doorgaans meer dan een half jaar voor opening met het rekruteren van personeel en de verbouwing en inrichting kosten ook tijd.

De vraag die rest is of het Amersfoort, Utrecht, Arnhem of misschien wel Nijmegen wordt. De bekende zwarte afscherming voor een winkelpand wordt waarschijnlijk nog dit jaar gespot.