NMHC wil verklaring omtrent gedrag van medewerkers

Foto: Caspar Laar

Iedereen die met jeugdteams of G-teams werkt, moet van hockeyclub NMHC Nijmegen een verklaring omtrent verdrag overleggen. Dat laat de Nijmeegse club weten aan zijn leden.

“Na de HGC-affaire, waar een vrijwilliger jarenlang heimelijk filmpjes maakte in de dames kleedkamers, heeft de bond besloten dat vanaf komend seizoen iedere begeleider, vrijwilliger, trainer, coach en manager van een jeugdteam of een G-team een verklaring omtrent gedrag moet overleggen. Deze kun je binnenkort gratis via de website aanvragen. Ook vrijwilligers die geen lid zijn, gaan het komende seizoen vallen onder de regels en het tuchtrecht van NMHC en de KNHB. Met deze nieuwe regelingen hopen we dat we een veiliger sportklimaat voor al onze leden kunnen creëren.”

Vorig jaar werd hockeytrainer Luigi C. aangehouden omdat hij filmpjes van hockeysters van HGC in kleedkamers had gemaakt. Deze affaire kreeg extra veel aandacht, omdat de prinsesje op die club hockeyen. Later bleek dat Amalia en Alexia niet zijn gefilmd door C.

Lees ook: