NMHC Dames 1 verliest van Pinoke: geen Hoofdklasse

Foto: Nijmegen.nieuws

NMHC Dames 1 heeft vanmiddag met 0-3 verloren van Pinoke. Dit was de laatste, beslissende wedstrijd in de play-offreeks. Nijmegen zal volgend jaar niet in de Hoofdklasse spelen.

Grote teleurstelling op de club. Behalve bij de supporters van Pinoke, die vanuit Amsterdam naar Nijmegen zijn afgereisd om hun team aan te moedigen en in Nijmegen een feestje mochten bouwen. De uitslag houdt in dat Pinoke haar plekje in de Hoofdklasse mag behouden, en niet degradeert.

Nijmegen was de play-offreeks goed begonnen. Pinoke werd twee weken geleden thuis weggespeeld. Met 4-0 wonnen de dames van coach Chantal van Nistelrooij overtuigend van de ploeg uit Amsterdam.

Wedstrijdritme

Nijmegen zat toen nog volop in een wedstrijdritme, de dames hadden net in de play-offs de Terriërs na drie wedstrijden verslagen, terwijl Pinoke al ruim een maand geen wedstrijd had gespeeld. Het Pinksterweekend viel in het midden, vandaar dat gisteren (zaterdag 20 mei) pas de tweede wedstrijd werd gespeeld. Pinoke won in Amsterdam met 4-1, zij waren de sterkere ploeg.

Vanmiddag begon om 12.30 uur voor een groot publiek de beslissende wedstrijd tussen beide clubs. Helaas mocht het voor Nijmegen niet baten. De 0-1 wisten ze er lang onder te houden, maar in de laatste minuten werden ze weggespeeld. Wel met wat dubieuze keuzes van de scheidrechters. Het werd 0-3.

Lees ook: