NEC zet kaarten op Ernest Faber

Foto: Steindy

NEC zet al haar kaarten op Ernest Faber. Als het aan de club ligt, moet de huidige assistent-coach van PSV de opvolger worden van Ruud Brood, die ironisch genoeg Fabers plek komend seizoen overneemt.

Faber bevestigt de onderhandelingen met NEC. De club zelf heeft al eerder laten weten dat Faber (43 jaar) kandidaat is voor het hoofdtrainerschap.

Op eigen benen staan

De Brabander legde dinsdagavond een aanbieding om coach van Roda JC te worden naast zich neer. Daarmee lijkt de keus voor Nijmegen aanzienlijker. Faber is jaren assistent geweest bij PSV, en wil graag op eigen benen staan. Bij NEC ligt een eenjarig contract voor hem klaar, beweert De Gelderlander.

Mario Been

Eerder werd gesproken over Mario Been als mogelijke opvolger van Ruud Brood. De salariseisen van de Rotterdammer vormden alleen een obstakel.

Ernest Faber zat zes keer op de bank als hoofdcoach van PSV en was assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal. Faber voetbalde in het verleden ook een jaar bij NEC. Hij werd in het seizoen 1990-1991 verhuurd door PSV aan de Nijmeegse club.