Bart van Ingen belooft nieuwe coach en speler

Foto: Willemijn Hoogveld

Bart van Ingen, de directeur van NEC, belooft goed nieuws. “Als alles volgens de planning loopt, presenteren wij zo spoedig mogelijk onze nieuwe trainer en een nieuwe speler.”

Ernest Faber

Hoewel veel supporters Mario Been graag zien als opvolger van Ruud Brood, lijkt het erop dat Ernest Faber de leiding gaat nemen in Nijmegen. Faber, die tot voor kort assistent was van Phillip Cocu bij PSV, is de kandidaat waar NEC openlijk haar kaarten op heeft gezet. Hij bedankte vorige week al voor een hoofdtrainerschap bij Roda JC, wat kan betekenen dat hij inderdaad naar Nijmegen komt.

Fabers zaakwaarnemer Kees Ploegsma, zei woensdag tegen Omroep Gelderland dat de onderhandelingen erg serieus verlopen ‘want inmiddels zijn er verschillende gesprekken geweest’. “Maar het complete plaatje moet kloppen. De financiën, de toekomstvisie, de onmogelijkheden. We moeten het dus nog wel eens worden.”

Jahanbakhsh

Over welke speler Van Ingen het had, is onbekend. Welke spelers er weggaan, weten we ook nog niet. Wel wordt er veel geschreven en gezegd over de Iraniër Alireza Jahanbakhsh. Verschillende clubs zouden interesse in hem hebben getoond.

Jahanbakhsh verklaarde eerder deze maand dat hij het liefst in Nederland blijft, omdat hij net gewend is aan de manier van leven en de cultuur. “Ik heb een paar aanbiedingen vanuit Engeland, België en Nederland. Twee clubs hebben zich officieel gemeld bij NEC: Anderlecht en een Engelse club.” Die Engelse club zou het onlangs gepromoveerde Norwich City zijn.

Geld verdienen

Het contract van de Iraniër loopt nog door tot het einde van volgend seizoen. Als NEC geld wil verdienen aan Jahanbakhsh, moet hij eigenlijk deze zomer worden verkocht. Tenzij de Nijmeegse club succesvol is in hun plannen om het contract open te breken. Jahanbakhsh was het afgelopen seizoen goed voor twaalf treffers in 28 optredens en had een groot aandeel in het kampioenschap van NEC.

Lees ook:

Overigens werd van Ingen op Twitter meteen gecorrigeerd.