Bewoners Weezenhof tegen routewijzing Vierdaagse

Foto: Havang

Bewoners van de Weezenhof zijn een petitie begonnen om de Vierdaagse door hun wijk te laten komen. De organisatie van de wandelmars besloot begin mei om dat gedeelte van de stad juist te vermijden, omdat het voor overlast zou zorgen.

Eerder legde Arno Bernards, parcoursbouwer’ van Stichting DE 4DAAGSE, de routewijziging als volgt uit: “Bewoners van de Weezenhof moesten dan hun auto’s buiten de wijk stallen, omdat toe- en uitgang van de wijk voor het verkeer werd afgesloten. Deze overlast voor Weezenhof kunnen we terugdringen door de wijk letterlijk links te laten liggen.”

Schok

Het nieuws van de routewijziging heeft bij veel bewoners een schok teweeg gebracht. Niet alleen was het een kennismaking voor de lopers met de wijk, maar ook veel bewoners leefden er naartoe om iets te organiseren voor de wandelaars.

Omdat niemand op de hoogte was van de routewijziging en velen het evenement weer terug willen, organiseert buurtorganisatie Weezenhof Centraal een handtekeningenactie. “Steun de actie en wie weet kunnen we nog wat doen is het misschien niet voor dit jaar, dan toch voor de komende jaren”, aldus de organisatie.

 

Meer: Vierdaagse