Organisatie Vierdaagse weigert annulering zieke loper

Foto: BotMultiChill

De organisatie van de Vierdaagse weigert het inschrijfgeld terug te geven van een man die door ziekte niet meer deel kan nemen. “Het is voor ons te lastig om alle redenen te checken”, aldus de organisatie aan De Gelderlander.

Bart van Leest uit Oss wilde dit jaar weer graag de Nijmeegse Vierdaagse lopen, maar liep een bacteriƫle infectie op. Hij werd op 21 mei met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

Annuleren

Zijn chirurg bevestigt dat Van Leest niet in staat is aan de Vierdaagse deel te nemen. Er is in dit geval sprake van overmacht, zo betuigt de Ossenaar. Hij meldde zich af, maar was volgens de organisatie te laat. Annuleren was tot en met 30 april mogelijk. Van Leest krijgt zijn inschrijfgeld niet terug.

Het gaat om een bedrag van 53,50 euro, wat wellicht niet het verschil zou maken voor Van Leest, maar voor hem is het inmiddels een principekwestie geworden.

Uitzondering

“Na 30 april is het niet meer mogelijk om een inschrijving te annuleren”, legt een woordvoerder van de organisatie uit. “Daarop worden geen uitzonderingen gemaakt. Het is voor ons eenvoudigweg te lastig om alle redenen te checken.”